نیویورک غارت شد
يكشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۲، ۰۱:۵۳ ب.ظ
چند ساعت قطع برق و هزاران جرم و جنایت و تجاوز
در
28 سپتامبر 2003 اهالی برخی شهرهای ایتالیا 9 ساعت در خاموشی به سر بردند
و تکاندهندهترین حوادث زندگیشان را تجربه کردند. در همین سال ساکنان
ژنو هم شاهد چنین اتفاقاتی بودند و به دنبال 3 ساعت خاموشی تجربیات هولناکی
را از سر گذراندند. غارت از فروشگاهها، تعرض و هرج و مرج اتفاقاتی است که
در اروپا و آمریکای شمالی با قطعی برق رخ داده است. با توجه به متصف بودن
فرهنگ غرب به نظم و ترتیب و امنیت، چیزی که در طی دهه ها تبلیغات، رسانه
های غرب آن را همچون چماقی بر سر ملت های شرق کوبیده اند؛ بررسی چرایی چنین
اتفاقاتی بسیار جالب توجه خواهد بود.
خاموشی 1977 در نیویورک، یک سند تاریخی برای رسوایی نظم غربی
ساعت 21 و 34 دقیقه 13 جولای سال 1977 جریان برق شهر نیویورک قطع شد و بخش بزرگی از این شهر در تاریکی فرو رفت. وسعت غارت به حدی بود که پلیس بیش از سه هزار غارتگر را دستگیر کرد. این رویداد پر معنا مدتها از لحاظ کشف علل و اسباب تحت بررسی جامعه شناسان بود که چرا در نیمه دوم قرن 20 و در شهر نیویورک که مقر سازمان ملل است چنین قانون شکنی روی داده بود. این وضعیت، تمدن و قانونمندی بشر معاصر را زیر سئوال برد.
سیزده جولای 1977 ؛ نیویورک در خاموشی فرو رفت
توجیهی که برای این اتفاق ساخته شد این بود که رکود اقتصادی زمینه چنین چیزی را فراهم کرده است. در آن سال ها آمریکا با رکود اقتصادی بزرگی دست به گریبان بود و بر تعداد بیکاران افزوده شده بود. همین امر دست مایه توجیه عدم کارایی راهکارهای ایجاد و نهادینه سازی نظم در دنیای غرب شد. ادامه غارت اموال عمومی شهر در ساعات روز و روشنایی حاصل از آن به صورت دلیل محکمی بر این توجیه ارائه شد.
غارت اموال عمومی در یک شبانه روز بی وقفه ادامه یافت.
آمریکا بر اساس استانداردهای جهانی بزرگترین مصرف کننده برق در جهان است که بیش از یک سوم برقی که در جهان تولید می شود در آمریکا استفاده می شود. میانگین برق مصرفی برای مصرف کنندگان در آمریکا 12900 کیلووات در ساعت است. از مجموع 14 تریلیون کیلووات برق که در جهان تولید می شود، آمریکا حدود 9/3 تریلیون کیلووات برق مصرف می کند که این کشور را از نظر مصرف سرانه در رتبه نهم در جهان قرار داده است.
هر چیزی که از اندک ارزشی برخوردار بود غارت می شد.
این مصرف عمده گاهی باعث ایجاد مشکلاتی در شبکه تولید و توزیع برق این کشور می شود که علاوه بر نتایج اقتصادی به عنوان نموداری از ماهیت فرهنگ غرب نیز عمل می کند. طی دهه های گذشته آمریکا با چندین خاموشی عمده مواجه بوده است. نیویورک در سال 1965 شاهد خاموشی بود. بیش از 8 میلیون نفر در آنتاریوکانادا و 50 میلیون آمریکایی شاهد خاموشی قطع برق بودند و هر بار علاوه بر مشکلات اقتصادی پدیده بسیار جالب توجهی نیز در کنار این قطعی برق رخ داده و آن کشتار و تجاوز و غارتی است که در سطح حیرت آوری روی می دهد. در واقع با برداشته شدن کنترل بیرونی، از کار افتادن دوربین های مدار بسته، از فعالیت افتادن آژیرهای اعلام خطر و سیستم های مخابره خودکار به پلیس، هیچ کنترل درونی در فرد وجود ندارد که او را از دست یازیدن به یک بی نظمی بزرگ همچون قتل، غارت، دزدی و یا تجاوز به عنف بازدارد.
دارایی بیش از 1600 فروشگاه توسط آمریکایی ها چپاول شد.
یقینا
اکثریت قریب باتفاق خوانندگان مقاله حاضر، در ایران نیز به کرات قطع برق
در شهر و دیار خود را تجربه کرده اند. و باز یقینا تعداد بسیار بسیار
محدودی از ایشان خواهند توانست تصاویری برای ما توصیف کنند که یاد آور
اتفاقاتی باشد که در شهرهای بزرگ آمریکا هنگام قطع برق روی داده است. جست و
جوی نگارندگان برای یافتن گزارشی از غارت مغازه های یک شهر، قتل ده ها
نفر، تجاوز به صدها زن و دختر و بازداشت هزاران نفر در پی چند ساعت قطع برق
در کشور راه به جایی نبرد.
آمریکایی ها بیش از 1000 ناحیه شهر را به عمد آتش زدند.
نیویورک در آتش می سوخت (لینک دانلود)
تعالیم
اسلام توانسته است کنترل های درونی بسیار کارایی را در افراد ایجاد کند و
بدین ترتیب امنیت و نظم، در هر سطحی که هست، در اثر عدم وجود و یا عدم
کارکرد عوامل خارجی حفظ شده و دچار کمترین مشکل می شود که بارزترین آن تنها
ایجاد ترافیک و راهبندان است و یقینا در ایران کسی در شرایط عادی به محض
قطع برق، جان و مال و ناموس خود را در خطر حمله و غارت عدهای که تا دقایقی
قبل منظم ترین مردم جهان خوانده می شدند؛ نمی بیند!
روز بعد از خاموشی. برخی از مناطق نیویورک یادآور شهرهای جنگ زده بود.
بارها شاهد آن بوده ایم که اطلاعات قطعی برق در کشورمان از طریق رسانهها و سایت وزارت نیرو در اختیار همه قرار می گیرد. این در حالیست که در کشورهای غربی این اطلاعات جزء اطلاعات محرمانه و سری طبقه بندی میشود! زیرا که قطعی برق در شهرهای این کشورها به ویژه شهرهای بزرگ و پر جمعیتی همچون نیویورک مساوی است با خشونت، غارت، قتل، آتش افروزی عمدی و ناامنی گسترده. به همین دلیل هرگز زمان قطعی برق اعلام نمیشود تا بزهکاران نتوانند برای کارهای مجرمانه برنامه ریزی کنند. با این توصیف پرونده خونین یکی از خاموشی های عمده در تاریخ آمریکا را مرور می کنیم:
نیویورک، سیزده جولای 1977، واقعیت نظم غرب
سیزده جولای 1977: بر اثر اصابت صاعقه در خط انتقال برق 9 میلیون نفر سکنه نیویورک 25 ساعت در بی برقی ماندند؛ در آن زمان غارت های گسترده ای در نیویورک صورت گرفت و چندین ساعت قطعی برق شرایط مناسبی را برای هنجار شکنان و بزهکاران فراهم کرد به طوری که بیش از 3500 نفر در یک شب، دستگیر شده و بدین ترتیب بزرگ ترین بازداشت تاریخ آمریکا را رقم زدند. در حالی که بازداشتگاهها پر شده بود، غارت، تجاوز و تعرض و انتقامگیری های خونین ادامه داشت و شهروندان با کمال تعجب گروه های مسلحی را می دیدند که با پرسه در شهر، اموالی را که غارتگران ربوده بودند را به یغما میبردند.
آمریکایی ها در آن شب از هیچ چیز نگذشتند.
غارتگرانی هم که سلاح گرم در اختیار نداشتند با چاقو و حتی مشت و لگد دست به دزدی میزدند. این اتفاق مجروحان زیادی را روانه بیمارستان کرد که حال بسیاری از آنها وخیم بود. مراکز درمانی از نظر شلوغی دست کمی از بازداشتگاهها نداشت و این شلوغی بیسابقه باعث شد برخی از بیماران قابل درمان نیز جان خود را از دست بدهند. این خاموشی چند ساعته 300 میلیون دلار خسارت بر جای گذاشت و هفتهنامه تایم صفحه نخست خود را به این حادثه اختصاص داد و نوشت: قتل، اوباشگری و نابودی 31 محله، نیویورک را با بحران مالی رو به رو کرده است. بیش از 1600 فروشگاه غارت شد و آمریکایی ها بیش از 1000 ناحیه شهر را به آتش کشیدند. فرودگاه کندی به مدت 8 ساعت بسته شد و نقل و انتقال در شهر به تعلیق درآمد. ده ها قتل و صدها تجاوز گزارش شد و در نهایت این آشفتگی شرم آور به صورت سندی دال بر بیاعتباری نظم غربی در تاریخ باقی ماند.
خاموشی 13 جولای نیویورک، در تاریخ ماند.
خبر کامل همراه با منابع و ماخذ را در صفحه زیر مطالعه کنید
لینک مقاله از سایت مشرق (کلیک کنید)
- ۹۲/۰۸/۲۶
عزاداری تون قبوووووووول.......
وبلاگم رو بروز کردم.
با دو عنوان: ماجرای معلم و دانش آموز
و
انگیزه ی اصلی پوشیده بودن چیست؟(دلنوشته ی من)
منتطرحضورتون هستم.
زووووووووووووودبیاید - نظرفراموش نشه..............
---
بروزمـــــــــــــ
بــــــــــــــــــــــــــروزم
بروزمـــــــــــــ
بــــــــــــــــــــــــــروزم